New GenesisPlus: GPDCQ-01202007

This forum is for discussion pertaining to homebrew and indie software for the Dreamcast, such as homebrew games, emulators/interpreters, and other homebrew software/applications. Porting requests and developmental ideas are not to be made here; you can make those here. If you need any help burning discs for homebrew software, this is the place to ask as well.
User avatar
Quzar
Dream Coder
Dream Coder
Posts: 7492
Joined: Wed Jul 31, 2002 12:14 am
Location: Miami, FL
Has liked: 0
Been liked: 4 times
Contact:

Post by Quzar » Thu Jan 25, 2007 4:12 pm

Christuserloeser wrote:Glad to hear that. Maybe you could try and enable 24khz sound and see how good it will run with the new FAME version... That should also fix the sound problems as eke-eke mentioned that the won't work with low sample rates.
If only it were that simple I would have done it before the release.
"When you post fewer lines of text than your signature, consider not posting at all." - A Wise Man
TechnoWolf
Insane DCEmu
Insane DCEmu
Posts: 126
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:56 am
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by TechnoWolf » Thu Jan 25, 2007 4:36 pm

LOL...No need for embarassment Dreamcast4Life...any of us could have missed that. I actually did too, that's why it was a P.S. in my last message.
But yeah, anything that is drive or image related should be closed and disabled since SBI uses some of the same sys memory locations as those other progs. Hmmmmmm...you know what, I can't remember now if I had any of that crap running when I was going through all the BootDreams headaches with the XP fatal errors. Could be a culprit?
User avatar
Dreamcast4life
DCEmu Nutter
DCEmu Nutter
Posts: 846
Joined: Mon May 30, 2005 12:24 pm
Location: monticello,Indiana
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Dreamcast4life » Thu Jan 25, 2007 11:31 pm

I think it might be Technowolf. During the headaches I tried scanning for Spyware,adware,malwares viruses and other sorts because a while back I used to get a messed up message when using the ol bin2boot but then Fackue sent me a Beta version of BD which used CDI4DC or something like that and it worked. However ever when I cleaned a coupld adware and spyware that I had and didn't know about the Bin2Boot starting working again. Well with windows anything is possible, good or bad.
Have you played dreamcast today?
TechnoWolf
Insane DCEmu
Insane DCEmu
Posts: 126
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:56 am
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by TechnoWolf » Sun Feb 04, 2007 9:54 am

Okay DC4Life,
That's what it was (Part of it)...I am now able to use BootDreams with no problems. Get it from this source:
http://www.consolevision.com/members/dc ... s_102a.exe
The D/L includes a .dll file which you must copy into the 'tools' folder that the installer makes. Copy the .dll into this folder BEFORE you run the actual prg for the first time, but just after the install, of course.
The really cool thing for me is that it can make a dummy file for you, and puts it in the right place without any questions.
This came in handy for my recent NXDoom compilation.
User avatar
Quzar
Dream Coder
Dream Coder
Posts: 7492
Joined: Wed Jul 31, 2002 12:14 am
Location: Miami, FL
Has liked: 0
Been liked: 4 times
Contact:

Post by Quzar » Sun Feb 04, 2007 10:06 am

Just so you two know, there is a new release.

http://www.screamcast.net/publicdownloa ... 012707.zip
"When you post fewer lines of text than your signature, consider not posting at all." - A Wise Man
TechnoWolf
Insane DCEmu
Insane DCEmu
Posts: 126
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:56 am
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by TechnoWolf » Thu Feb 08, 2007 9:28 am

Thanks, Quzar!
Great work!! I imagine there were many nights of red-eye into this one.
I can tell even as an intermediate that a lot has been cured since 06' on your new build. :D
johnson
DCEmu Junior
DCEmu Junior
Posts: 39
Joined: Sat Jul 22, 2006 7:21 pm
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by johnson » Thu Feb 08, 2007 5:18 pm

Keep on truckin'
User avatar
az_bont
Administrator
Administrator
Posts: 13567
Joined: Sat Mar 09, 2002 8:35 am
Location: Swansea, Wales
Has liked: 0
Been liked: 0
Contact:

Post by az_bont » Tue Feb 20, 2007 4:00 pm

Quzar wrote:Just so you two know, there is a new release.

http://www.screamcast.net/publicdownloa ... 012707.zip
I've just burned a test disc, and I've noticed a problem with distorted sound. I've tried both CPU cores, and both type of video rendering, and it won't go away. There's also a very rapid tapping sound, like a fast leaking tap, that seems restricted to the right speaker.

Great stuff, though :D.
Sick of sub-par Dreamcast web browsers that fail to impress? Visit Psilocybin Dreams!
User avatar
Quzar
Dream Coder
Dream Coder
Posts: 7492
Joined: Wed Jul 31, 2002 12:14 am
Location: Miami, FL
Has liked: 0
Been liked: 4 times
Contact:

Post by Quzar » Tue Feb 20, 2007 4:15 pm

az_bont wrote:
Quzar wrote:Just so you two know, there is a new release.

http://www.screamcast.net/publicdownloa ... 012707.zip
I've just burned a test disc, and I've noticed a problem with distorted sound. I've tried both CPU cores, and both type of video rendering, and it won't go away. There's also a very rapid tapping sound, like a fast leaking tap, that seems restricted to the right speaker.

Great stuff, though :D.
That was there before I got to it. BA has a fix but it hasn't been added in. Has to do with games that use the dac then don't use it later, or using the dac then loading a game that doesn't (or something like that, I just rememeber a post of BA's explaining it saying DAC DAC DAC).
"When you post fewer lines of text than your signature, consider not posting at all." - A Wise Man
BlackAura
DC Developer
DC Developer
Posts: 9951
Joined: Sun Dec 30, 2001 9:02 am
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by BlackAura » Wed Feb 21, 2007 1:12 am

Yeah, it doesn't clear the DAC buffer on startup or if a game disables it mid-game. You can reproduce it by playing something like Sonic 3, which uses the DAC a lot, and then playing something like Columns which doesn't use it at all.

From memory, the fix is basically to erase all the sound buffers when the game starts using memset. When I get back to my main PC (now with another network card, so I can use the BBA again) I'll have a look at it.
alb3530
DCEmu Freak
DCEmu Freak
Posts: 99
Joined: Fri Nov 12, 2004 2:00 pm
Location: RS,Brazil
Has liked: 0
Been liked: 0
Contact:

Post by alb3530 » Wed Feb 21, 2007 7:34 pm

I've tried some sonic hacks and many don't work with the latest build of Genesis plus.

I think it's due to wrong checksums, cause i suppose the emulator doesn't feature checksum fix
Http_user_agent:
NokiaN80-1/3.0 (4.0623.0.41) Series60/3.0
Profile/MIDP-2.0
Configuration/CLDC-1.1
User avatar
Superstrider
DCEmu Freak
DCEmu Freak
Posts: 50
Joined: Sun Mar 11, 2007 9:56 am
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Superstrider » Sat Mar 31, 2007 10:23 pm

I'm having the same problem... Is there a Genesis Emulator for DC that can recognize rom hacks out there?
Sonic RPG Demo #3 Complete!
Click to Download!

Progress of Sonic RPG: First 15 Chapters Complete!
Chapter 16: The Martial Art Tournament 0% Completed

My Deviantart
User avatar
Christuserloeser
Moderator
Moderator
Posts: 5941
Joined: Thu Aug 28, 2003 12:16 am
Location: DCEvolution.net
Has liked: 6 times
Been liked: 0
Contact:

Post by Christuserloeser » Sun Apr 01, 2007 11:56 am

Insane homebrew collector.
djray
Psychotic DCEmu
Psychotic DCEmu
Posts: 608
Joined: Fri Feb 08, 2002 6:01 pm
Has liked: 0
Been liked: 0
Contact:

Post by djray » Wed Apr 04, 2007 8:11 pm

Quzar wrote:Just so you two know, there is a new release.

http://www.screamcast.net/publicdownloa ... 012707.zip
haven't try any genesis emulators before... would like to try this one!
is this the newest release?
Image
User avatar
Christuserloeser
Moderator
Moderator
Posts: 5941
Joined: Thu Aug 28, 2003 12:16 am
Location: DCEvolution.net
Has liked: 6 times
Been liked: 0
Contact:

Post by Christuserloeser » Thu Apr 05, 2007 4:15 am

hey djray, I remember you from the Beats of Rage forum but man, I haven't seen you in ages... ^^
djray wrote:haven't try any genesis emulators before... would like to try this one!
is this the newest release?
Yeah, it is. Although I would really recommend to check out BlackAura's last build. With some games Quzar's build is better, but most run faster with BA's.

Download them both here at DCHelp's SBI Repository:
http://www.dchelp.net/sbi/files/Emus/Ge ... -Quzar.sbi
http://www.dchelp.net/sbi/files/Emus/Ge ... ckAura.sbi
Insane homebrew collector.
djray
Psychotic DCEmu
Psychotic DCEmu
Posts: 608
Joined: Fri Feb 08, 2002 6:01 pm
Has liked: 0
Been liked: 0
Contact:

Post by djray » Thu Apr 05, 2007 9:46 pm

hey christuserloeser,

i post in spurts, then i take long periods in between! ;)
dusted off the DC and decided to try out the new stuff!

it's more fun to come back and see what has happened, rather to dwell and wait for new releases! hehe

thanks for the info!
will try out BA's build first.
Image
Arron Munroe
DCEmu Newbie
DCEmu Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Apr 24, 2007 4:10 pm
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Arron Munroe » Tue Apr 24, 2007 4:13 pm

Do you have any idea when the new version is getting released?
User avatar
Quzar
Dream Coder
Dream Coder
Posts: 7492
Joined: Wed Jul 31, 2002 12:14 am
Location: Miami, FL
Has liked: 0
Been liked: 4 times
Contact:

Post by Quzar » Tue Apr 24, 2007 9:38 pm

Well, the last thing I was working on was adding different CPU cores to it. So far I implemented the framework for the switch, and put in one extra core, CrabZ80. Works perfectly fine, although since CrabZ80 is slower than Cz80 it slows down the emulator.

Assuming no further release from BA, I'll probably release something at some point in the next 3 months (yea, big time frame, but I prefer not to say that I will get something out when I won't).
"When you post fewer lines of text than your signature, consider not posting at all." - A Wise Man
Arron Munroe
DCEmu Newbie
DCEmu Newbie
Posts: 4
Joined: Tue Apr 24, 2007 4:10 pm
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Arron Munroe » Tue Apr 24, 2007 10:42 pm

So does the latest version have sound problems? I got a bit confused about things people have been saying about it.
User avatar
Quzar
Dream Coder
Dream Coder
Posts: 7492
Joined: Wed Jul 31, 2002 12:14 am
Location: Miami, FL
Has liked: 0
Been liked: 4 times
Contact:

Post by Quzar » Tue Apr 24, 2007 10:56 pm

The latest version does not. There were two Q releases the one in the title of this thread, and one released a week later. Only the first had sound problems (as far as has been reported to me).
"When you post fewer lines of text than your signature, consider not posting at all." - A Wise Man
Post Reply