NeoDC v2.3

This forum is for discussion pertaining to homebrew and indie software for the Dreamcast, such as homebrew games, emulators/interpreters, and other homebrew software/applications. Porting requests and developmental ideas are not to be made here; you can make those here. If you need any help burning discs for homebrew software, this is the place to ask as well.
User avatar
Quzar
Dream Coder
Dream Coder
Posts: 7491
Joined: Wed Jul 31, 2002 12:14 am
Location: Miami, FL
Has liked: 0
Been liked: 3 times
Contact:

Post by Quzar » Mon Apr 11, 2005 6:42 am

that would be illegal.
"When you post fewer lines of text than your signature, consider not posting at all." - A Wise Man
groundbeef
DCEmu Junior
DCEmu Junior
Posts: 46
Joined: Tue Apr 27, 2004 4:10 pm
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by groundbeef » Mon Apr 11, 2005 7:20 am

Sorry Q-man, I have made 4 coasters myself.....

I get the invalid bios too and I have used the same bios 6 times now with prior neo cd and neo4all.

Don't know what could be wrong. :|
WaCk0
DC Respected Artist
DC Respected Artist
Posts: 261
Joined: Tue Feb 04, 2003 2:35 pm
Location: Brasil
Has liked: 0
Been liked: 0
Contact:

Post by WaCk0 » Mon Apr 11, 2005 7:43 am

Got the same "INVALID BIOS" message after I insert a CD game
I'm using Dreamloader like always (same bios and all tested versions there).
User avatar
Quzar
Dream Coder
Dream Coder
Posts: 7491
Joined: Wed Jul 31, 2002 12:14 am
Location: Miami, FL
Has liked: 0
Been liked: 3 times
Contact:

Post by Quzar » Mon Apr 11, 2005 8:23 am

there is something horribly wrong then, because when i test it it works fine =\.

EDIT: i see what i did. how foolish. I cant believe i let something like that slip. in my re-arranging of things i accidentally placed the bios_load AFTER the CD swap. This of course never affects me because i load bios either out of romdisk or from my pc so it remains there no matter what.

im really sorry to those of you who burned discs already. I've already fixed the source code, but there is something wrong with my DC and it wont read discs at the moment, as well as problems with my compiler (everything falling apart eh?)

so... i've re-uploaded the fixed sources and taken down the link to the binary. if anyone with a similar setup (spu_dma enabled kos, gcc 3.4.2) would like to compile it and replace my faulty bin with that please do so. I'm going to work toward the same end after some sleep and hitting my DC with a hammer repeatedly.

on the plus side, anyone with a coders cable/bba can still use the original bin by transferring the bin over cc/bba while having the bios in the folder /pc/usr/local/dc/kos1.3/kos/projects/NeoDC/neocd.bin .

again, sorry for the problems.
"When you post fewer lines of text than your signature, consider not posting at all." - A Wise Man
DARKGATE
Insane DCEmu
Insane DCEmu
Posts: 179
Joined: Mon May 31, 2004 11:14 am
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by DARKGATE » Mon Apr 11, 2005 9:02 am

:lol: I AM NOT crazyyyy :P the bios don't work, however quzar tell our when fixed this problem :wink: .
User avatar
Snayperskaya
DCEmu Freak
DCEmu Freak
Posts: 59
Joined: Sat Feb 26, 2005 7:05 pm
Location: War Zone, Brazil
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Snayperskaya » Mon Apr 11, 2005 12:14 pm

i see.
so, i?m expecting 2.4 then :wink:

@quzar: try cleaning the lense with cotton rolls with a little isopropilic alcohol. i clean my Dc lenses this way and it always work.
SEGA: More than a softhouse, a legend.
User avatar
Pyrite
Mental DCEmu
Mental DCEmu
Posts: 412
Joined: Fri Apr 02, 2004 1:46 am
Location: Portugal Dreamcast: PAL
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Pyrite » Tue Apr 12, 2005 11:14 am

I scrambled and tested in dchakker, copy and paste the url http://calibur.web.simplesnet.pt/NeoDC_scrambled.rar
THAN/THEN get it right peoples!
Image
User avatar
Quzar
Dream Coder
Dream Coder
Posts: 7491
Joined: Wed Jul 31, 2002 12:14 am
Location: Miami, FL
Has liked: 0
Been liked: 3 times
Contact:

Post by Quzar » Tue Apr 12, 2005 11:22 am

i didnt post it in this topic, but i did fix it and re-upload it, so you can download from the same link, except now it works.

sorry for the trouble =\. i was told by someone it worked but they had only tested over coders cable and not CD ( which i didnt know)
"When you post fewer lines of text than your signature, consider not posting at all." - A Wise Man
User avatar
Snayperskaya
DCEmu Freak
DCEmu Freak
Posts: 59
Joined: Sat Feb 26, 2005 7:05 pm
Location: War Zone, Brazil
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Snayperskaya » Tue Apr 12, 2005 4:15 pm

So, this version works?

http://www.screamcast.net/publicdownloa ... nscram.zip

if i scramble it with 1st_read.bin checker tool, will it work?
SEGA: More than a softhouse, a legend.
User avatar
Pyrite
Mental DCEmu
Mental DCEmu
Posts: 412
Joined: Fri Apr 02, 2004 1:46 am
Location: Portugal Dreamcast: PAL
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Pyrite » Tue Apr 12, 2005 4:27 pm

Yes, thats what I did.
THAN/THEN get it right peoples!
Image
User avatar
Snayperskaya
DCEmu Freak
DCEmu Freak
Posts: 59
Joined: Sat Feb 26, 2005 7:05 pm
Location: War Zone, Brazil
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Snayperskaya » Tue Apr 12, 2005 4:49 pm

Your link isn't working.
SEGA: More than a softhouse, a legend.
User avatar
Pyrite
Mental DCEmu
Mental DCEmu
Posts: 412
Joined: Fri Apr 02, 2004 1:46 am
Location: Portugal Dreamcast: PAL
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Pyrite » Tue Apr 12, 2005 4:58 pm

You need to open a new browser window and copy/paste the address otherwise it doesn't work or you could use the checker and scramble yourself :wink:
THAN/THEN get it right peoples!
Image
WaCk0
DC Respected Artist
DC Respected Artist
Posts: 261
Joined: Tue Feb 04, 2003 2:35 pm
Location: Brasil
Has liked: 0
Been liked: 0
Contact:

Post by WaCk0 » Tue Apr 12, 2005 4:59 pm

Snayperskaya wrote:Your link isn't working.
http://calibur.web.simplesnet.pt/NeoDC_scrambled.rar (SAVE AS...) :idea:
User avatar
Snayperskaya
DCEmu Freak
DCEmu Freak
Posts: 59
Joined: Sat Feb 26, 2005 7:05 pm
Location: War Zone, Brazil
Has liked: 0
Been liked: 0

Post by Snayperskaya » Tue Apr 12, 2005 5:09 pm

doens't work in Firefox, but i downloaded with IE's "Save As". Weird.... @_@
SEGA: More than a softhouse, a legend.
Post Reply