OK, just so i am prepared! (MGS Q)

Here lies the historical and much-loved bleemcast! forum, once frequented and moderated by Rand Linden himself, preserved for future generations to enjoy. All new bleemcast!-related posts should be made in the main forum below.
Locked
404NotFound
DCEmu Ex-Mod
DCEmu Ex-Mod
Posts: 4970
Joined: Thu Nov 29, 2001 3:40 pm
Location: The Canadian-Mexican border.

OK, just so i am prepared! (MGS Q)

Post by 404NotFound » Thu Dec 27, 2001 9:22 am

OK, i've read various threads and found out that there are bugs in MGS bleemcast! (OH NO!) Well i just got the GH version of MGS and i am in like the first part of the game (very early on) i did the VR missions (not time attack though) and it's been saving fine... Here goes: Can you please give me a list or workarounds to a list of known bugs?
discostu55555
DCEmu Respected
DCEmu Respected
Posts: 236
Joined: Wed Oct 17, 2001 7:44 pm

Post by discostu55555 » Thu Dec 27, 2001 12:38 pm

bugs:
some sounds are...off a bit
sometimes youll get an error message when saving
sometimes vmu formatting just doesnt want to work

workarounds:
get used to the slight sound problems 8^]
if you get an error when saving, just take out your vmu, put back in and try again
same solution for formatting, although if you have the gt2 pak, you can just format it with that first

really none of the bugs are *that* major, i mean there is nothing that renders the game unplayable or anything.... and since youve played the vr training, youve pretty much experienced all the sound glitches all ready (and if you didnt notice, no problem then) and if your not having any save problems (which by the way, if you only save once per play you wont, it only seems to happen on the second save attempt of a gaming session), i wouldnt worry about it either...
404NotFound
DCEmu Ex-Mod
DCEmu Ex-Mod
Posts: 4970
Joined: Thu Nov 29, 2001 3:40 pm
Location: The Canadian-Mexican border.

Post by 404NotFound » Thu Dec 27, 2001 1:52 pm

Ok thanks, i got a little worried with all the peeps saying stuff :P
Ghaleon
Insane DCEmu
Insane DCEmu
Posts: 163
Joined: Wed Oct 17, 2001 7:44 pm
Location: Cincinnati, OH
Contact:

Post by Ghaleon » Sun Dec 30, 2001 11:53 pm

The only bugginess I've noticed was that when some text was on the screen(L/R button), it'd be kinda hard to read. Other than that, I've had absolutely NO problems with it. No save errors, no sound funniness, or what not. Any save problems you have are probably from a newer VMU or something. I'm using a Nexus x4 Mem card that I got back in '99.
IUG-13

Post by IUG-13 » Tue Jan 01, 2002 11:59 pm

Here's just a quick Q:
What happens when you get to Psyco Mantis? Can you keep a controller plugged into slot 2 the whole time, and just pick up that one? I just don't want to remove my controller with the VMU in it.
sdae
DCEmu Newbie
DCEmu Newbie
Posts: 8
Joined: Wed Oct 17, 2001 7:44 pm

yes you can

Post by sdae » Fri Jan 04, 2002 12:31 pm

yes you can keep a 2nd controller plugged in and use it when you reach Mantis.. Work for me.
Ghaleon
Insane DCEmu
Insane DCEmu
Posts: 163
Joined: Wed Oct 17, 2001 7:44 pm
Location: Cincinnati, OH
Contact:

Post by Ghaleon » Fri Jan 04, 2002 8:29 pm

What's wrong with removing your controller w/ the VMU in it?
WiseMonkey
Mental DCEmu
Mental DCEmu
Posts: 305
Joined: Tue Dec 11, 2001 11:34 pm

Post by WiseMonkey » Sat Jan 05, 2002 12:39 am

just so you know
the saving issue only seems to happen with sega brand vmus i have used many kinds of third party mem card and never had a prob n mgs
just thought id let you know
"Wise monkey knows not to monkey around with another monkey's monkey"- Wise Monkey
404NotFound
DCEmu Ex-Mod
DCEmu Ex-Mod
Posts: 4970
Joined: Thu Nov 29, 2001 3:40 pm
Location: The Canadian-Mexican border.

Post by 404NotFound » Sat Jan 05, 2002 7:43 pm

WiseMonkey wrote:just so you know
the saving issue only seems to happen with sega brand vmus i have used many kinds of third party mem card and never had a prob n mgs
just thought id let you know


OK sweet... I'm using an Interact 1x mem card. Had them for a loong time and never had any problems with them. I just refuse to use thier 4x or 8x mem cards.

Fixed for you by IUG, fix your profile so that Ubb code will work for you automatically.
IUG-13

Post by IUG-13 » Sat Jan 05, 2002 11:54 pm

Damn, I only own offical Sega ones, because I thought it would be compatable with anything...

BTW, I went past that part a long time ago... it worked fine.
404NotFound
DCEmu Ex-Mod
DCEmu Ex-Mod
Posts: 4970
Joined: Thu Nov 29, 2001 3:40 pm
Location: The Canadian-Mexican border.

Post by 404NotFound » Sun Jan 06, 2002 4:00 pm

Thanks IUG i never saw that little BBcode option in my profile heh
IUG-13

Post by IUG-13 » Sun Jan 06, 2002 8:25 pm

No prob...

BTW, this topic is closing soon... or it is being talked about...
404NotFound
DCEmu Ex-Mod
DCEmu Ex-Mod
Posts: 4970
Joined: Thu Nov 29, 2001 3:40 pm
Location: The Canadian-Mexican border.

Post by 404NotFound » Sun Jan 06, 2002 8:40 pm

Closing? ok i guess cuz my question was answered.
404NotFound
DCEmu Ex-Mod
DCEmu Ex-Mod
Posts: 4970
Joined: Thu Nov 29, 2001 3:40 pm
Location: The Canadian-Mexican border.

Post by 404NotFound » Fri Jan 11, 2002 6:07 pm

Ghaleon wrote:What's wrong with removing your controller w/ the VMU in it?


Yeah what is the prob? I only have 1 controller (right now) and it would be a prob... i have a keyboard, could i keep the keyboard in slot 1 and just keep the controller in slot 2 for the whole game?

(I'm at manitis now)

[edit] I tried it awhile ago and it works fine. You can just swap out the controllers.
Locked